29 Kasım 2017 Çarşamba

FIRINDA KREMALI PATATES

   Daha önce de kremalı patates tarifimiz vardı. Bu ona göre biraz daha kolay ama yine farklı bir lezzette tarif. Zaman almadığı için yapın ve koyun fırına.


MALZEMELER:
4 adet patates
1 kutu krema
1 çay bardağı süt
1-2 diş sarımsak
Tuz
Karabiber
Kırmızı biber
Biberiye
YAPALIM:
  • Krema, süt, rendelenmiş sarımsak, tuz,  karabiber, kırmızı biber ve taze biberiyeyi doğrayarak veya kuru biberiyeyi ufalayıp ekleyin ve karıştırın.
  • Patatesleri birer parmak genişliğinde doğrayın. Kremalı harcın içine koyup iyice harmanlayın. Bu şekilde 1 saat kadar beklesin.
  • Kremalı patatesleri ısıya dayanıklı bir kaba aktarıp 180 derece fırında pişirin. Yumuşayan patateslerin üzerine rendelenmiş kaşar serptikten sonra kaşar peynirler kızarana kadar bir kez daha fırında bekletin.
  • Pişen patatesleri servis edin.

0 yorum:

Yorum Gönder

Special design for Hayatın Kıvamı by GeCe