4 Aralık 2017 Pazartesi

TEREYAĞLI KIYIR POĞAÇA

   Yok böyle bir şey, gerçekten kıyır kıyır bir poğaça oldu. Tereyağı hiç de ağırlık yapmadı, aksine lezzetine lezzet kattı. Kısacası enfes bir poğaça oldu.


MALZEMELER:
125 gr margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
2 yumurta
1 kabartma tozu
Bir tutam tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
3-4 su bardağı un
İÇİNE:
Beyaz peynir
YAPALIM:
  • Oda ısısında yumuşamış margarin, sıvı yağ ve sütü yoğurma kabına alın.
  • 1 yumurtanın sarısını ayırıp kalanları ekleyin.
  • Kabartma tozu, tuz ve şekeri koyun.
  • Unu yavaş yavaş ekleyip yoğurun. Ele yapışmayan bir hamur elde edin.
  • 1 saat kadar buzdolabında dinlendirin. Sonra ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elde açın ve içini koyup yuvarlayın.
  • Üzerine yumurta sarısı sürüp susam ekin ve önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirin.

0 yorum:

Yorum Gönder

Special design for Hayatın Kıvamı by GeCe