29 Ocak 2018 Pazartesi

BALKABAKLI KURABİYE

   Bayıldım bu tada, bal kabağı ve damla çikolata. Yumuşacık bir kurabiye oluyor. Sonradan sıcak kurabiyeye eklenen çikolatalar hafiften eriyip daha bir lezzet patlaması yapıyor. Dilerseniz sırf bu kurabiye için bal kabağı pişirin, dilerseniz bal kabağı tatlınızın artanlarını değerlendirin.


MALZEMELER:
1 su bardağı balkabağı püresi
1 çay bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı esmer şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta
1 silme tatlı kaşığı tarçın
1 silme çay kaşığı zencefil
1 silme çay kaşığı muskat
1/2 çay kaşığı toz karanfil
1/2 çay kaşığı yenibahar
2 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
2 tatlı kaşığı vanilya
Bir tutam tuz
2-2.5 su bardağı un
1 çay bardağı damla çikolata
YAPALIM:
  • Şekerle pişirilmiş bal kabağını blendrda iyice ezin. İçine toz şeker ve esmer şekeri d katıp karıştırın.
  • Sıvı yağ ve yumurtayı ekleyip çırpın.
  • Baharatları , kabartma tozu ve karbonatı, ardından da unu azar azar ekleyip yoğurun.
  • Son olarak çikolataları ekleyin, cıvık bir hamurunuz olacak. Bunu streçle sarıp buzdolabında bekletin.
  • 1 saat kadar buzdolabında bekledikten sonra dilediğiniz büyüklükte kurabiyeler yapıp pişirme kağıdı serili tepsiye yerleştirin.
  • 170 derece fırında altı hafif kızarana kadar pişirin.
  • Pişen kurabiyelerin üzerine,  kurabiyeler daha sıcakken kalan çikolatalardan ikişer üçer tane batırın. Kurabiyenin sıcağı ile hafif eriyecektir. 

0 yorum:

Yorum Gönder

Special design for Hayatın Kıvamı by GeCe