17 Ocak 2018 Çarşamba

PATATESLİ KEK

   Hep tatlı olmaz diyenlere, kek yalnız tatlı olur diyenlere, patateste değişik bir tat arayanlara gelsin...


MALZEMELER:
4 adet patates
Muskat
1/2 çay bardağı krema
Tuz
Karabiber
1 diş sarımsak
3 yumurta
1 su bardağı sıvı yağ
1.5 su bardağı süt
3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1/2 su bardağı sert beyaz peynir
YAPALIM:
  • Patatesleri haşlayıp kabuklarını soyun. Kekin üzerine koymak için 7-8 dilim ayırıp kalanlarını ezin.
  • Ezilmiş patatesin içine tuz, karabiber toz ya da rendelenmiş muskat ve ezilmiş sarımsak katın.
  • Kremayı da ekleyip iyice karıştırın.
  • Yumurtayı beyazlaşıncaya kadar çırpın.
  • Sıvı yağ ekleyip çırpmaya devam edin. 
  • Sütü ekleyip çırpın. Un, tuz ve kabartma tozunu eleyip sıvı karışıma ekleyin, spatula ile karıştırın.
  • Baharatla karıştırdığınız patatesleri ve ardından da peyniri ekleyin. Yağlanmış kalıba dökün. Üzerine ayırdığınız patates dilimlerini yerleştirin. Patateslerin üzerine fırça ile zeytin yağı sürüp toz kırmızı biber serpin.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.

0 yorum:

Yorum Gönder

Special design for Hayatın Kıvamı by GeCe