6 Şubat 2018 Salı

KATMERLİ PEYNİRLİ POĞAÇA

   Kat kat çok güzel poğaçalarım oldu. Yapalı bugün 3. gün, tost makinasında ısıttım, hala ilk günkü gibi oldu. Bir buçuk tepsiye yakın oluyor, malzemeyi ona göre ayarlayabilirsiniz.


MALZEMELER:
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
1 su bardağından 2 parmak eksik su
1 yemek kaşığı toz şeker
1 paket instant maya
1 yumurta
3.5 - 4 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
100 gr tereyağı
YAPALIM:
  • Ilık su ve şekerle birlikte mayayı eritin, biraz kabarsın.
  • Sonra içine süt, yumurtanın akını ve sıvı yağı ekleyin.
  • En son olarak kontrollü olarak un koyun. Un hamura karıştıktan biraz sonra tuzunu da katın. Üzerini nemli bir bezle ya da streçle örtüp mayalanmaya bırabın.
  • Hamur iki katına kabardıktan sonra tezgaha alıp yoğurun. Önce ikiye ayırın. Sonra her bir parçayı tekrar 8'e ayırın. Her birini tabak büyüklüğünde açın, üzerine oda ısısında yumuşamış tereyağından sürün. 8 parçayı üst üste koyun. En son parçayı yağlamayın. Bundan sonra oklava ile hamuru büyütün. Ama çok inceltmeyin.
  • Yufka gibi açılmış hamuru  aynı sigara böreği yapar gibi bıçakla önce 4'e sonra da her birini tekrar 3'e kesin. Genişkısmına peynir koyarak yuvarlayın.
  • Üzerine yumurta sarısı sürüp tepside biraz mayalanması için bekletin, sonra ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.

0 yorum:

Yorum Gönder

Special design for Hayatın Kıvamı by GeCe