19 Şubat 2018 Pazartesi

VİŞNELİ CHEESECAKE

   Daha önce yaptığım ve hep cheesecake'lerde kullandığım bir tarifim vardı ama bu sefer peynirleri daha çok kullanıp aynı o yumuşak dokuyu biraz daha elde etmek istedim ve tariflerine her zaman güvendiğim Pınars Desert'i denedim. Ama ufak tefek kendi dokunuşlarımı da yaptım tabii. Aslını epeyce koruduğu ve çok beğenilen bu tarifi yazmakta biraz geciktim ama kısa bir İstanbul yolculuğu buna sebep oldu. Hazırlıklar yorgunluklar derken bugün mecburi dinlenme zamanında yazarak zamanımı değerlendiriyorum.


   Pınar Hanım'ın tarifini yapınca onun fotoğraflarından da etkilenmemek mümkün değil. Yaptıklarını çok daha güzel hale getiriyor. Ben de bu sefer biraz daha fazla özendim. Hiç de fena değil sanırım...

MALZEMELER:
TABANI:
3 paket bisküvi ( 400 gr)
120 gr erimiş margarin
1 çay bardağı fındık
1 tatlı kaşığı tarçın
1 çay kaşığı zencefil
YAPALIM:
  • Bisküvileri robotta toz haline gelene kadar çekin ve erimiş tereyağı, ince dövülmüş fındık ve baharatlarla karıştırın.
  • Kalıbın içine pişirme kağıdı koyduktan sonra bisküvili karışımı döküp tabanı ve kenarlarını kaplayın. Bir su bardağı yardımı ile iyice bastıralım.
  • 170 derece fırında 5 dakika pişirin. 
CHEESECAKE :
2 kutu Pınar Beyaz
1 kutu labne peynir
150 gr toz şeker
3 yumurta
1 yemek kaşığı tepeleme nişasta
1 çay kaşığı vanilya
100 ml kutu krema
120 gr beyaz çikolata
YAPALIM:
  • Pınar Beyaz peynir ile labne peynirinin suyunu süzerek çırpma kabına alın, krema kıvamına gelene kadar çırpın.
  • Şekeri ekleyip çırpmaya devam edin.
  • Yumurtaları teker teker ekleyerek çırpın, bir yumurta karıştıktan sonra diğerini kırın.
  • Nişastayı koyun.
  • Kremayı ilave edin.
  • Erimiş beyaz çikolatayı katın.
  • Bütün karışımı pişmiş bisküvili tabanın içine dökün ve 160 derece fırında 45 dakika kadar pişirin. Kenarları pişmiş ortası hafif sallanıyorsa pişmiş demektir.
  • Pişirirken iki yöntem kullanabilirsiniz; ya kalıbın tabanını iki kat alüminyum folyo ile sarıp su dolu bir kabın içine oturtursunuz, ya da önce daha büyük bir tepsiye onu da bir büyük tepsiye koyup en dıştaki tepsinin içini su ile doldurursunuz. İkinci yöntemle kalıbın içine su girme olasılığı hiç yoktur ve daha güvenlidir.
  • Pişen cheesecake fırının içinde fırının kapağı yarı aralık halde 20-30 dakika ön soğumaya bekletilmeli sonra buzdolabına kaldırılmalıdır.
VİŞNELİ SOS:
1 su bardağı vişne
1 su bardağı su
1 tepeleme yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı toz şeker
YAPALIM:
  • Vişne, suyun yarısı ve toz şekeri tencerenin içine alıp pişirin.
  • Kalan su ile nişastayı ezin ve sosun içine ekleyin ve karıştırarak pişirin. Koyulaşınca ocaktan alın, biraz ılınınca cheesecake'in üzerine dökün.



0 yorum:

Yorum Gönder

Special design for Hayatın Kıvamı by GeCe