14 Şubat 2018 Çarşamba

YUFKALI PATATESLİ BÖREK

   Yufkalı olduğu için fazla bir enerji gerektirmeyen, patatesin lezzetiyle sıcakken daha da güzel, hatta biraz da su böreği tadını andıran bir börek...


MALZEMELER:
4 adet yufka
2 fincan yoğurt
2 fincan sıvı yağ
2 yumurta
4 adet patates
1 adet kuru soğan
Tuz
Karabiber
Toz kırmızı biber
YAPALIM:
  • Patatesleri haşlayın ve rendeleyin.
  • Kuru soğanı ince doğrayın ve sıvı yağda öldürün. Sonra içine rendelenmiş patatesleri ekleyip kavurun. 
  • Son olarak baharatları ekleyip soğumaya bırakın.
  • Ayrı bir kapta yoğurt, sıvı yağ ve yumurtayı çırpın.
  • Yufkanın birini serin. Her yerine hazırladığınız yoğurtlu sostan sürün. Üzerine ikinci yufkayı kapatın. 
  • Patatesli için yarısını yufkanın her yerine serpiştirin. İki kenarını bir kere katlayıp dörtgen hale getirdikten sonra bir uçtan sarıp rulo yapın. Sonra 2-3 parmak genişliğinde kesip pişirme kağıdı serili tepsiye yerleştirin.
  • Aynı şekilde kalan iki yufka için yapın. Üzerine artan sostan sürüp önceden ısıtılmış 180 drece fırında pişirin.

0 yorum:

Yorum Gönder

Special design for Hayatın Kıvamı by GeCe