26 Mayıs 2018 Cumartesi

REYHAN ŞERBETİ

   Her ne kadar bu sene Ramazan ayı çok sıcak geçmese de oruçlu kaldığımız süre oldukça uzun olduğu için susuzluk çekiyoruz. Bu nedenle de tam da iftara yakın "acaba neler içsem" diye düşünmeye başlıyoruz. 
   Reyhan kokusunu çok sevdiğim bir yeşillik. Salatalarda ve dolmaların içinde seviyorum. Bu yüzden özellikle pazarda görünce almamazlık edemiyorum. Dün de tesadüfen evde reyhanım vardı. Biraz da nankör bir sebze, çok fazla dayanmıyor. O yüzden hepsini birden tüketmek istedim ve tam da internette içeceklerde gezinirken reyhan şerbetine rastladım. Rengi beni cezbetmeye yetti zaten. Hemen hazırlıkları yapıp iftara yetiştirdim. Dün biraz ılık içtik, kalanını bugün soğuk içeceğiz, çok daha güzel olacağına eminim. Böyle değişik aromalar sevenler için ideal. Yemeğin yanında da çok şık duruyor. Benden söylemesi...


MALZEMELER:
1 demet reyhan
10 yemek kaşığı toz şeker
2 lt su
1 limon kabuğu rendesi ve suyu
4-5 karanfil
4-5 adet limon tuzu
YAPALIM:

  • Suyu kaynatın, reyhanları doğrayın.
  • Sıcak suyu ocaktan alıp içine toz şekeri koyup karıştırarak eritin.
  • Doğranmış reyhanları, lmon tuzunu, limon kabuğu rendesini ve limonun suyunu ekleyin. Karanfilleri de içine atıp kapağını kapatarak demlenmesini bekleyin.
  • Bir süre sonra reyhan kırmızı rengini ve aromasını suya verecek ve dibe çökecektir. O zaman suyunu süzün ve servis edeceğiniz sürahiye boşaltın, hatta bir süre buzdolabında soğuması için beklerseniz daha da güzel olacaktır.

0 yorum:

Yorum Gönder

Special design for Hayatın Kıvamı by GeCe