7 Haziran 2018 Perşembe

AVOKADO SOSLU ENGİNAR

   Ramazanda et yemekten sıkılmadınız mı? Davet sofralarına zeytinyağlı yemekler de koymak istemiyor musunuz? Şu sıalar çok rahat bulabildiğimiz ve oldukça besleyici ve faydalı bir sebzeyi çok daha lezzetli hale getirmek için içine koyduğumuz sebzeleri değiştirdik, çok da güzel oldu. Denemek isteyenlere duyurulur.


MALZEMELER:
4 adet enginar
2 adet avokado
3 yemek kaşığı yoğurt
1 diş sarımsak
1 çay bardağı ceviz
Birkaç dal taze soğan
Tuz
Karabiber
Zeytinyağı
Limon
YAPALIM:
  • Enginarları tencereye alıp orta seviyelerine gelene kadar su ekleyip üzerlerine birer kaşık zeytinyağı dökerek ve limon suyu sıktıktan sonra haşlayın. Suya biraz da tuz koymayı unutmayın.
  • Olgun avokadoları soyduktan sonra çatalla iyice ezin. İçine yoğurt, sarımsak, 1 yemek kaşığı zeytinyağı ve ince çekilmiş cevizleri ve oldukça küçük doğranmış taze soğanları ekleyip karıştırın. Tuz ve karabiberi ekleyin.
  • Enginarlar haşlandıktan sonra servis tabağına alın. Üzerine avokadolu sostan paylaştırın. Dereotu ve nane yapraklarıyla süsleyin. Her birinin üzerine birer kaşık zeytinyağı gezdirin ve servis edin.

0 yorum:

Yorum Gönder

Special design for Hayatın Kıvamı by GeCe