24 Temmuz 2018 Salı

PATLICAN KIZARTMA

   Çok değişik bir patlıcan kızartması. Eğer ne olduğunu söylemezseniz anlaşılması bile zor oluyor. Biraz yağlı ama patlıcana da yağ yakışır. Et yemeklerinin yanında güzel oluyor.


MALZEMELER:
2 adet patlıcan
2 yumurta
1 çay bardağı un
1 çay bardağı galeta unu
50 gr kaşar peyniri
Tuz
Sıvı yağ
YAPALIM:

  • Patlıcanların kabuklarını tamamen soyup 3-4 cm.lik küpler halinde doğrayın. Tuzlu suda biraz acı suyunun çıkması için bekletin.
  • Kaşar peyniri ince rendeleyip galeta unu ile karıştırın.
  • Yumurtaları 1-2 yemek kaşığı su ile çırpın.
  • Suyun içinde birkaç saat bekleyen patlıcanları çıkarıp fazla suyunu sıkın.
  • Sıvı yağı tavada kızdırın. Patlıcanları önce una sonra yumurtaya, en son kaşarlı galeta ununa bulayıp kızartın. Yağını süzmek için kağıt havlunun üzerine alın. Sonra servis edin.

0 yorum:

Yorum Gönder

Special design for Hayatın Kıvamı by GeCe