9 Temmuz 2018 Pazartesi

TAHİNLİ İSTRİDYE TATLISI

    Şu anda nette oldukça fazla rastlanan bir tatlıyı ben de yapıp yayınlamak istedim. Yapımı zor değil ve şekli de oldukça cezbedici. Her yere yakışan bir tatlı...


MALZEMELER:
125 gr margarin
1 yumurta
1 çay bardağı irmik
2 silme yemek kaşığı tahin
1 çay bardağı çekilmiş ceviz
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Aldığı kadar un
ŞERBETİ:
2.5 su bardağı toz şeker
2.5 su bardağı su
Birkaç damla limon suyu
YAPALIM:
  • Su ve şekeri kaynatın, kaynamaya başladıktan sonra 10 dakika daha kaynattıktan sonra ocaktan alıp limon suyunu ilave edin ve soğumaya bırakın.
  • Oda ısısında yumuşamış margarin, yumurta, tahini yoğurma kabına alın. Üzerine irmik ceviz ve kabartma tozunu ekleyin.
  • Kontrollü olarak unu ekleyerek yoğurun, yumuşak bir hamur yapın.
  • Hamurdan ceviz kadar parçalar koparıp yuvarlayıp hafif yassılaştırın. Bir çay bardağının ağzı ile daha kolayı yuvarlak kalıpla üzerine istiridye şekli verip yağlanmış tepsiye yerleştirin. 
  • 180 derece fırında pişirip sıcakken soğumuş şerbeti dökün. 4-5 saat sonra servise hazır olacaktır.

0 yorum:

Yorum Gönder

Special design for Hayatın Kıvamı by GeCe