4 Ekim 2018 Perşembe

HAVUÇLU CHEESECAKE'Lİ KEK

    Hem tatlı hem de tuzlu gibi bir kek. Görüntüsü farklı, tadı da fark yaratıyor. Tarifte pelinchef'den esinlendim ama miktarları kendime göre değiştirerek yaptım. Güzel de kabardı.


MALZEMELER:
4 yumurta
2.5 çay bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvı yağ
2 adet havuç
2 su bardağı un
2 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tarçın
PEYNİRLİ KATMAN:
1 kutu labne peyniri
1 yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı un
YAPALIM:
  • Havuçları rendenin ince tarafı ile rendeleyin, suyunu sıkıp ayırın.
  • Yumurta ile şekeri beyazlaşıncaya kadar çırpın.
  • Sıvı yağ ve vanilyayı ekleyin.
  • Unu katıp fazla karıştırmayın, rendelenmiş havuçları da ekleyin. Yağlanmış kalıba boşaltın.
  • Peynirli katman için yumurta, toz şeker ve labneyi çırpın, vanilya ve unu ekleyip karıştırın. Kaşıkla kekin üzerine gelişigüzel koyun. Kürdanla iki hamuru çok fazla karıştırmadan ebruler yapın.

  • 180 derece önceden ısıtılmış fırında içine batıracağınız kürdan temiz çıkana kadar pişirin.

0 yorum:

Yorum Gönder

Special design for Hayatın Kıvamı by GeCe