26 Ekim 2018 Cuma

KIBRIS TATLISI

   Şerbetin ağırlığını alan hafif muhallebisi ve galeta ununun keke verdiği değişik lezzeti ile hindistan cevizi aromasını hissedip damağınızda hoş bir haz yaşayacaksınız...

MALZEMELER:
3 yumurta
2 çay bardağı sıvı yağ
210 gr ( 2 çay bardağı )toz şeker
130 gr ( 2 çay bardağı) galeta unu
70 gr ( 2 çay bardağı) hindistan cevizi
1 paket kabartma tozu
ŞERBETİ:
1 su bardağı su
1.5 su bardağı toz şeker
3-4 damla  limon suyu
MUHALLEBİ:
1 fincan toz şeker
2 yemek kaşığı nişasta
2 su bardağı süt
1 paket krem şanti
Hindistan cevizi
YAPALIM:

  • Şerbeti yapmak için su ve şekeri kaynatın, 5 dakika kadar kaynadıktan sonra ocaktan alıp limon suyunu ekleyin ve soğumaya bırakın.
  • Muhallebisi için nişasta ve şekeri tencereye alın, sütü ekleyin, karıştırarak pişirin. Fokurdayınca ocaktan alıp üzerini değecek şekilde streç filmle kapatın.
  • Keki için yumurta ve şekeri beyazlaşıncaya kadar çırpın.
  • Sıvı yağı ekleyip çırpmaya devam edin.
  • Galeta unu, hindistan cevizi ve kabartma tozunu koyup karıştırın ve yağlanmış kalıba dökün. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında kürdanla kontrol ederek pişirin. Kürdan kuru çıkınca fırından çıkarın, 2 dakika bekledikten sonra soğumuş şerbeti kenarlardan ortaya doğru kaşıkla dökün.
  • Muhallebisini krem şanti ile birlikte çırpın, soğuyan ve şerbeti çeken tatlının üzerini kaplayın. Üzerine hindistan cevizi serpin ve buzdolabında soğumaya bırakın.



0 yorum:

Yorum Gönder

Special design for Hayatın Kıvamı by GeCe