22 Mayıs 2019 Çarşamba

YULAF EZMELİ ÇİKOLATALI KURABİYE

   Görüntüsü ile tadı pek de örtüşmeyen bir kurabiye. Çünkü kendisine baktığınız zaman sizi pek cezbetmiyor ama tadına bakınca bir tane daha yemek istiyorsunuz. Pişerken epey yayılıyor, bu yüzden aralıklı olarak tepsiye dizilmesi gerekiyor. Piştiğinde ise cookie görünümünde ama daha yumuşak kıvamlı bir kurabiye oluyor ve sertleşmiyor.


MALZEMELER:
230 gr tereyağı
2 yumurta
200 gr esmer şeker
100 gr beyaz şeker
1 yemek kaşığı pekmez
190 gr un
1 çay kaşığı karbonat
1 tatlı kaşığı tarçın
1 paket vanilya
240 gr yulaf ezmesi
1 su bardağı damla çikolata
YAPALIM:
  • Un, karbonat, vanilya ve tarçını karıştırın.
  • Ayrı bir yerde tereyağı ve şekerleri çırpın.
  • Yumurtaları teker teker ekleyerek çırpın.
  • Pekmezi ekleyin.
  • Unlu karışımı ekleyin. 
  • Yulaf ezmesini ve damla çikolataları karıştırın. Üzerini örtüp buzdolabında en az yarım saat bekletin.
  • Tepsiye pişirme kağıdı serip dondurma kaşığı ile şekil verilmiş kurabiyeleri aralıklı olarak yerleştirin. Çünkü pişerken yayılacaktır. 170 derecede 14 dakika pişirin. Fırından çıkınca fırın telinin üzerine alın ki pişme işlemi dursun.Tepsiye sığmayanları dilerseniz sonra pişirmek üzere derin dondurucuya kaldırabilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder

Special design for Hayatın Kıvamı by GeCe